Daca vrei sa te duci cu placere la slujba, fii foarte atent la alegerea jobului.

Doar daca-ti "vine" bine ai sanse mari sa evoluezi in cariera. Primul pas pentru a afla ce job ti se potriveste este acela de a te descoperi. "Ce semnificatie iti doresti sa aiba munca ta? Vrei sa ajuti oamenii? Sa-i influentezi? Vrei sa construiesti relatii?", acestea sunt intrebarile la care te indeamna Eduard Radu, consilier de cariera al CareerExperts, sa raspunzi.

Gaseste-ti atuurile. Identifica lucrurile pe care le faci mai bine decat orice altceva, chiar daca nu-ti vine sa crezi ca ai si calitati. "In practica de career coach am intalnit diverse persoane, de la studenti pana la top manageri, care inca nu-si constientizau bine atuurile lor. Ca atare, nu si le valorificau in cariera. Pentru a-ti identifica atuurile, analizeaza-te la final de zi. Ce ti-a placut cel mai mult? Ce ai facut cu o implicare atat de mare incat timpul si-a pierdut masura?", spune Eduard Radu.

Fa o lista cu lucrurile de realizat zilnic! Asterne pe hartie lucrurile pe care le faci zi de zi, chiar daca este vorba despre intalniri cu prietenii, de mers la film sau de ascultat muzica ori de citit.

Copilaria, importanta. Intoarce-te putin in trecut si gandeste-te: in copilarie, cand te jucai cu prietenii, ce rol iti placea cel mai mult? Cel de lider sau de simplu membru al echipei? Ori preferai sa stai singur?


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.