Daca tot e sarbatoare, iar coloanele de masini se indreapts spre statiunile turistice, e si vremea Politiei Rutiere. Din pacate, insa, nu pentru a dirija si fluidiza traficul, cum s-ar crede si cum ar trebui sa fie, ci mai ales pentru a vana automobilistii.
Drept urmare, la capatul celor 4 zile de sarbatoare, va sosi si traditionalul comunicat care sã anunte cati bani a adunat poliþia din amenzi si cate permise a mai suspendat. Trecand sub tãcere, ca de obicei, lipsa de preocupare pentru asigurarea unui trafic rutier decongestionat, vizibila incã de la iesirea din Bucuresti, unde s-a abandonat obiceiul extinderii traficului pe 3 benzi, de la Bãneasa si panã in Otopeni. Ar fi fost deranjul prea mare, asa cã trebuie sã vã asteptaþi ca si maine seara, la intoarcerea in Capitala, Politia Rutiera sa fie tot absenta, iar blocajele sa fie dramatice.

Conducatorii auto care doresc sa plece spre Valea Prahovei sunt sfatuiti de reprezentantii Directiei Politiei Rutiere sã foloseascã rute ocolitoare, deoarece circulaþia autovehiculelor pe DN1 este ingreunatã. Potrivit oficialilor Inspectoratului General al Poliþiei Romane, Direcþia Poliþiei Rutiere, se circulã cu dificultate mai ales la ieºirea din Bucureºti, intre Casa Presei Libere si Aeroportul Internaþional Henri Coandã si pe Valea Prahovei, pe sectorul Comarnic - Sinaia si in localitãþile Busteni si Azuga, unde valorile de trafic au ajuns, panã la ora 15.30 la 16.433 autovehicule. Pentru evitarea blocajelor, poliþia rutierã le recomandã conducãtorilor auto folosirea a trei rute alternative: DN1 A (Bucuresti- Buftea - Ploiesti - Valenii de Munte-Cheia-Sacele- Brasov); DN 73 (Bucuresti - Autostrada A1 - Pitesti - Campulung Muscel - Bran - Brasov); DN 71 (Bucuresti - Targoviste - Fieni - Sinaia).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.