Conducatorii universitatilor sint nemultumiti ca fiecare masterat va fi evaluat si acreditat in parte, in functie de specializare, pentru ca ii costa timp si bani.

Actuala Hotarire de Guvern privind organizarea studiilor universitare de masterat ii revolta pe rectori, cu toate ca este intrata in vigoare inca din aprilie anul trecut. Astfel, Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS) va evalua fiecare institutie care organizeaza masterate, pentru fiecare specializare, iar domeniile in care se pot organiza sint cele de licenta, plus alte domenii stabilite de Ministerul Educatiei.

"Asa cum este prevazuta in momentul de fata acreditarea masteratelor, noi nu putem functiona. ARACIS are nevoie de mii de experti pentru miile de masterate, iar costurile sint imense. Ar trebui sa se faca evaluare si apoi sa se acrediteze la nivelul universitatii, ca institutie organizatoare de masterat", explica Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, prezent la Conferinta Nationala a Rectorilor.

"De doi ani ati blocat Educatia"

Alti rectori i-au propus Ministerului Educatiei sa le lase "libertatea de alegere a specializarilor. E dificil ca in fiecare an sa depui un alt dosar la ARACIS ca sa le acrediteze", dupa cum a spus Nicolae Bocsan, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj. Seful Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, Dumitru Oprea, vine cu o solutie: "Introducerea voucherelor, astfel incit studentul sa-si aleaga unde si ce sa invete, pentru ca domnii rectori stiu ca au voie sa faca masterat de mate-info, fizica-info, dar nu au voie istorie-info".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.