Romanii lucreaza peste limite pentru un trai decent, in timp ce occidentalii isi tin angajatii departe de locul de munca prin litera legii.

"SInt destui care mor in felul acesta. Cazul Ralucai Stroescu nu e singurul, dar e cel mai mediatizat. Stiu mai multi oameni care au murit din epuizare, dar la virste mai inaintate", spune George Butunoiu, Managing Partner la firma de consultanta in resurse umane "George Butunoiu ltd".

Mediu la salariu, si maxim la stres

De altfel, romanii si lituanienii sint cei mai stresati dintre europeni la serviciu, arata un studiu recent al Comisiei Europene. 70% dintre angajatii autohtoni se simt impovarati de munca pe care o desfasoara zi de zi. "In Romania se munceste mult si prost, haotic, fara rost si fara cap. Daca vrei sa cistigi bani in tara noastra, esti obligat sa muncesti mai mult. Iar trendul ambitiei o sa continue mult de acum inainte in Romania, pina cind o sa putem trai decent din salariul mediu pe economie", considera Butunoiu.

Japonia are si un nume propriu, "karoshi", pentru moartea cauzata de prea multa munca, responsabila pentru 1.000 de victime pe an.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.