Consilierii municipali din Capitala au votat o hotarire prin care intretinerea a 60 de strazi va fi administrata de societati private.

Cel mai devreme in iunie, 60 de strazi din Bucuresti vor incapea pe miinile pricepute ale unor firme de constructii de drumuri, care le vor intretine pe o perioada de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului. Anuntul pentru licitatie va fi publicat astazi, urmind ca intrecerea propriu-zisa sa se desfasoare peste 45 de zile. Gheorghe Udriste, seful Directiei de Transporturi, Drumuri si Siguranta Circulatiei din Primaria Capitalei, crede ca vor cistiga licitatia numai firme puternice, capabile sa suporte financiar si profesional intretinerea arterelor care au fost reabilitate prin finantari externe in ultimii doi ani. Cele 60 de strazi concesionate in prima faza ies acum din garantia acordata de firma care le-a reabilitat, iar alte 60 vor iesi din garantie la toamna, cind se va organiza o alta licitatie pentru concesiune.

Potrivit textului hotaririi, noii administratori ai strazilor vor putea fi trasi la raspundere de bucurestenii care isi rup masinile in gropi. De asemenea, administratorii vor trata direct cu furnizorii de utilitati care sparg carosabilul pentru reparatii si-l lasa asa. Printre strazile ce vor fi concesionate pina la vara se afla bulevardele Regina Elisabeta, Kogalniceanu, Eroii Sanitari, Panduri, Expozitiei, Soseaua Oltenitei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.