Oamenii de vinzari si muncitorii calificati sunt tipurile de slujbe la mare cautare pe piata mondiala a muncii, arata un studiu recent al companiei globale Manpower.

La sfirsitul lui ianuarie, anul acesta, Manpower a cercetat aproape 37.000 de angajatori din 27 de tari si a incercat sa determine in ce masura "criza de talente" cum o numeste firma are impact asupra pietelor muncii din diferite zone ale lumii.

Studiul a aratat ca 41% dintre angajatorii din toata lumea au dificultati cu ocuparea unor pozitii, din cauza lipsei calificarilor potrivite disponibile pe pietele lor.

Procentul celor ingrijorati este in usoara crestere fata de anul trecut iar angajatorii cu cele mai mari probleme in gasirea celor mai potriviti angajati sunt in Costa Rica (93%), Mexic (82%), Noua Zeelanda (62%), Australia (61%) si Japonia (61%). Studiul arata ca cele mai putine probleme sunt pe pietele de munca din India (9%) Irlanda (17%), Olanda (17%) si China (19%).

Iata care sunt primele 10 slujbe pe care angajatori din 27 de tari, la nivel global, cred ca le vor ocupa cu mare dificultate in 2007:

Top 10 Global

1. Reprezentanti de vinzari
2. Muncitori calificati
3. Tehnicieni (productie/operatiuni, inginerie sau intretinere)
4. Ingineri
5. Personal pentru Finante-Contabilitate
6. Laboranti
7. Operatori de productie
8. Soferi
9. Manageri/Executivi
10. Masinisti/Operatori de utilaje


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.