Alcoolul distruge creierul femeilor mai repede decit pe cel al barbatilor, in conditiile unor greutati corporale egale, potrivit unui studiu realizat in Rusia si publicat in revista americana Alcoholism Clinical and Experimental Research.

Studii anterioare au aratat deja ca ficatul si inima femeilor sint distruse mult mai repede de alcool decit cele ale barbatilor, chiar si in conditiile in care femeile consuma o cantitate mult mai mica de alcool. Pentru a compara efectele consumului de alcool la ambele sexe, cercetatorii au masurat functiile mentale ale 102 de voluntari dependenti de alcool, 78 de barbati si 24 de femei, cu virste cuprinse intre 18 si 40 de ani. De asemenea, cercetatorii au masurat functiile mentale a 68 de persoane, barbati si femei, care nu erau dependente de alcool. Femeile dependente de alcool au obtinut rezultate mult mai proaste la testele de memorie vizuala, logica si de solutionare a unor probleme fata de barbatii cu acelasi viciu. Unul din principalele motive este ca organismul femeilor contine mai putina apa decit cel al barbatilor si de aceea alcoolul este mai putin diluat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.