Romania a primit sapte premii speciale, 25 de medalii de aur, dintre care patru cu felicitari, 17 medalii de argint si doua medalii de bronz la cel de-al 35-lea Salon International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi, desfasurat in perioada 18 - 22 aprilie 2007, la Geneva, Elvetia.

Prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), Romania a prezentat 40 de inventii, incadrate in 11 domenii tematice, si, independent, inca opt inventii, toate premiate.
Prezent la festivitatea dedicata "Zilei Romaniei", organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, presedintele Salonului de Inventii de la Geneva, Jean-Luc Vincent, a apreciat calitatea standului Romaniei si a inventiilor romanesti prezentate la editia actuala a Salonului.

Cu o suprafata de expunere de 9.100 metri patrati, o mie de inventii din 45 de tari si peste 75.000 de vizitatori, Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva este locul de intalnire al celei mai mari piete mondiale din domeniul inventicii si cel mai prestigios eveniment international din domeniu.

Evenimentul este organizat anual, in luna aprilie, sub inaltul patronaj al presedintelui Confederatiei Elvetiene, Consiliului de Stat al Republicii si Cantonului Geneva, Consiliului Administrativ al orasului Geneva si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale.

La editia din 2006, Romania a cucerit patru Premii Speciale si 23 medalii de aur, dintre care sase cu mentiunea speciala a juriului, 15 medalii de argint si doua medalii de bronz.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.