Daca anul trecut cele mai multe accidente rutiere grave aveau loc martea si joia, anul acesta, "ceasurile rele" s-au mutat in a treia si a cincea zi a saptamanii.

Zilele negre" pe sosele s-au schimbat de la inceputul acestui an: cele mai grave accidente rutiere nu mai au loc martea si joia, ci miercurea si vinerea.

Daca luam in considerare statisticile politiei, incercati sa evitati pe cat puteti sa iesiti cu masina pe strazile Bucurestiului in a treia si a cincea zi a saptamanii, intre orele 6.00 si 18.00. Si asta pentru ca, in acest interval, pe strazile Capitalei se produc majoritatea accidentelor rutiere soldate cu morti si raniti (29, respectiv 28 de astfel de evenimente, in primele trei luni ale lui 2007).

Specialistii sunt de parere ca nu exista neaparat o cauza sociologica sau psihologica pentru aceste zile si ore fatidice. "Problema tine, in primul rand, de atitudinea soferilor sau a pietonilor, obisnuiti sa respecte strict legea doar atunci cand vad un politist prin preajma.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.