Cel care a propus ca filmul lui Ciulei sa fie parte a acestei sectiuni a fost producatorul Dan Burlac, initiatorul Asociatiei Artroumain de la Paris. Invitatul de onoare al editiei din acest an a festivalului este regizorul Martin Scorsese, care va lansa proiectul World Cinema Foundation pentru conservarea capodoperelor cinematografiei mondiale. "Am propus sa includem si Romania in proiectul lui Martin Scorsese, pentru a fi refacute "filmele de aur" ale cinematografiei romanesti", a explicat Dan Burlac.

Anul acesta, la Festivalul de la Cannes, in sectiunea Cannes Classics, va fi prezentat si filmul "Padurea spanzuratilor", pentru care Liviu Ciulei a primit, in 1965, premiul pentru regie la acelasi festival.

Anuntul oficial va fi facut peste doua zile. Producatorul Dan Burlac, initiatorul Asociatiei Artroumain de la Paris, a propus ca din selectia de anul acesta sa faca parte si filmul lui Liviu Ciulei. De asemenea, producatorul are programata o intalnire cu Martin Scorsese, pe 22 mai, invitatul de onoare al editiei, care va lansa proiectul World Cinema Foundation pentru conservarea capodoperelor cinematografiei mondiale.