De programul de reinoire a parcului auto sunt interesati o multime de posesori de masini vechi. Pot beneficia persoanele fizice, proprietarii sau mostenitorii unui autoturism functional inmatriculat in Romania cu o vechime de minim 12 ani. Iata si pasii care trebuie urmati pentru a prinde acest tren, mai mereu cu prea putine vagoane.
Actele necesare cu care trebuie sa se prezinte proprietarul la producatorul auto sunt: copii legalizate dupa buletin sau carte de identitate, certificatul de inmatriculare al autoturismului, certificatul de distrugere al acestuia si certificatul de radiere. De asemenea este necesara nota de acceptare a producatorului, iar in cazul in care masina este mostenita, dosarul trebuie sa cuprinda si o copie legalizata a certificatului de mostenitor.

Conform programului masina veche urmeaza sa fie radiata. in baza certificatelor care atesta distrugerea si radierea masinii, proprietarul va primi o suma de casare in valoare de 3000 de lei noi. Suma va fi virata in contul trezoreriei producatorului validat la care acesta este inscris pentru a achizitiona o masina noua. Cei care doresc sa beneficieze de prima de casare trebuie sa aleaga un producator sau importator din lista ce va fi publicata pe www.afm.ro. Nota de acceptare primita de la producator este valabila 30 de zile. in acest an programul se va desfasura in trei etape. Prima faza se va incheia pe 31 august, cea de a doua se va derula intre 1 septembrie si 12 noiembrie, iar cea de-a treia intre 12 noiembrie si 13 decembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.