Primul mobilier urban, statui in marime naturala cu intemeietorul burgului Hermannstadt, concerte gospel si jazz, piese de teatru si expozitii noi au animat capitala culturala europeana in aceasta saptamina.

Dupa marea inaugurare a sezonului cultural de vara, Sibiul a avut parte de evenimente muzicale, teatru, expozitii si vernisaje. Evenimentul saptaminii a fost prezenta in capitala culturala a Europei a grupului Janice Harrington Trio, care a oferit trei concerte si ocazia de a face cunostinta cu un gen muzical mai putin cunoscut la noi - gospelul, combinat cu jazz si blues.

Pe linga spectacolele muzicienilor americani, Sibiul s-a delectat cu piesa de teatru "Nasul" cu Ada Milea, cu filme la Studioul de Film ASTRA si cu expozitii noi, precum cea de arhitectura fortificata saseasca din Cetatea Cisnadiei.

Cuburile rosii

Incepind cu aceasta saptamina, Sibiul si-a schimbat mobila. "Initial, proiectul s-a nascut din dorinta crearii unui mobilier urban unitar (de aici si titlul «Un mobilier urban pentru Sibiu»), un suflu de modernism care sa intregeasca limbajul arhitectonic al orasului Sibiu", a spus in fata publicului adunat in Piata Mare la vernisaj Cristian Abrihan, unul dintre cei doi tineri care au adus in capitala culturala cuburile rosii. Fara a mai avea nevoie de o prezentare, interesantele forme, de fapt niste banci rosii de diverse marimi, au devenit in scurt timp punct de intilnire pentru toata lumea care cauta un moment de liniste.

Primul loc ales de organizatori pentru amplasarea corpurilor a fost Piata Mare. "Zona centrala a fost doar punctul de pornire. Daca proiectul este acceptat in continuare de oameni, dorim ca acest tip de mobilier urban sa se regaseasca si in restul Sibiului, mai ales in cartiere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.