Directorul Teatrului Tineretului “Metropolis”, actorul George Ivascu, a demarat cateva proiecte de mare amploare pe aceasta scena.
Astfel, la invitatia sa, pe 9 mai, Ziua Europei, reputatul regizor David Esrig va reveni la Bucuresti, acceptand, in mod oficial, sa devina directorul onorific al teatrului. Totodata, Esrig va alege distributia pentru o noua montare aici si va sustine workshopuri pe tema Avangardei in regia de teatru. Un alt eveniment cultural important va incepe chiar astazi. In cadrul seriei de manifestari "Primavara Culturala Bucuresteana 2007", organizata de Primaria Capitalei, prin ArCuB, astazi este prima zi a Festivalului International al Teatrelor Independente din Romania "B-FIT!", care se va desfasura pana la 20 mai.Vom putea vedea, la Bucuresti, trupe de teatru din Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franta, Bulgaria, Israel si SUA, participante la binecunoscutul Festival de la Edinburgh, alaturi de montari romanesti valoroase ale momentului.

Celelalte proiecte importante ale acestei scene sunt, din toamna, cand vor fi gata salile, ultramoderne (intreaga cladire de pe strada Tunari fiind complet schimbata), primul workshop de flamenco, sub indrumarea coregrafilor lui Joaquin Cortes, Teatrul in licee - spectacole-lectura, dar si spectacole montate aici de regizori de succes. In montari ale unor regizori ca, de exemplu, Mihai Maniutiu, Silviu Purcarete, Felix Alexa, Gelu Colceag, Dragos Galgotiu sau Ana Margineanu, se vor regasi un numar de 220 de actori ai trupei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.