Angajatorii din UE au pus la bataie 1.874 locuri de munca pentru cetatenii romani, prin intermediul retelei Eures. Cele mai multe joburi sunt in Cipru, Polonia si Cehia.

Ofertele de munca provin din toate domeniile: personal de ingrijire, sofer, inginer IT, manager sau cadru didactic universitar. Salariile pornesc de la 400 euro si ajung pana la 1.800 euro lunar.

Daca sunteti nemultu-miti de slujbele si salariile pe care le primiti in tara, aveti ocazia de a va cauta, un loc de munca peste hotare. in reteaua Eures, coordonata de Comisia Europeana si monitorizata, in Romania, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sunt postate, de catre angajatorii din UE, aproximativ 1.874 de locuri de munca vacante. Cele mai multe joburi sunt in Cipru (854), Polonia (288)si Cehia (255), iar cele mai putine in Anglia (2), Finlanda (2) si Franta (5). Ofertele sunt dintre cele mai diverse, de la personal de ingrijire, brutar, sofer, aromoterapeut, lucrator in constructii, macaragiu, strungar si tamplar, la inginer IT, manager, sau cadru didactic universitar.

CV-urile se trimit gratuit

"Nu se percep taxe pentru accesarea ofertelor sau pentru trimiterea CV-urilor. Sistemul este gratuit si se expediaza electronic direct la angajatorul care a postat locul de munca vacant. Trebuie stiut faptul ca toate ofertele aparute in retea sunt verificate. Astfel ca nu se pune problema ca ele sa fie neserioase. Persoanele care au nelamuriri cu privire la una dintre oferte pot apela consilierii nostri zonali. Datele lor de contact se regasesc pe site-ul www.anofm.ro, la sectiunea contact", ne-au spus reprezentantii ANOFM.

Castigati intre 400 si 1.800 euro lunar

Salariile sunt cu mult peste media din Romania. Daca la noi acestea pornesc de la 100 de euro, peste hotare salariile incep de la 400 euro si ajung pana la 1.800 de euro. Statele cu cei mai "darnici" patroni sunt Slovenia, Finlanda, Spania, Cipru, Cehia si Lituania. Aici, majoritatea salariilor trec de 1.000 euro. Daca doriti sa obtineti un astfel de job nu trebuie decat sa intrati pe site-ul www.anofm.ro, sa accesati link-ul Eures si sa va depuneti CV-ul pentru unul din locurile de munca vacante, care va face cu "ochiul". Pentru a fi siguri ca veti fi selectat este bine sa urmati cateva sfaturi:

- prezentati-va calificarile, aptitudinile si competentele in mod clar, logic;
- CV-ul sa fie concis, doua pagini;
- concentrati-va pe informatia esentiala;
- adaptati CV-ul in functie de postul pentru care candidati;
- respectati structura modelului Europass: informatii personale, descrierea experientei profesionale
si a studiilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.