Festivalul are doua sectiuni: la Teatrul National Bucuresti si la Teatrul Bulandra vor avea loc spectacolele din sectiunea "Mari spectacole", iar la noul teatru Metropolis, care gazduieste sectiunea "Teatru independent" a festivalului, vor fi prezente trupe de teatru independente, cu spectacole de buzunar in spatii mici, in care sunt folosite mijloace de exprimare teatrala foarte diverse, de la commedia del'arte la teatrul de avangarda.

Festivalul International de Teatru - B-FIT este evenimentul cu cea mai mare amploare din cadrul Primaverii Culturale Bucurestene - proiect aflat la cea de-a doua editie si cuprinzand, de asemenea, un festival de film si unul de jazz.

Pentru B-FIT, lituanianul Oskaras Korsunovas (laureat al Premiului Europa pentru teatru) se intoarce in Romania cu ultimul lui spectacol, "Drumul spre Damasc", dupa ce anul trecut a fost invitat la Festivalul Shakespeare cu "Visul unei nopti de vara", iar "Pescarusul" sibian al lui Andrei Serban face la Bucuresti primul sau turneu de la premiera din ianuarie. Este pentru prima data in ultimii ani cand Capitala primeste atat de multe spectacole de mare anvergura, intr-un program consistent extins de-a lungul a doua luni.