Piata muncii a capatat noi valente. Batalia acerba nu se mai da astazi doar intre candidatii la un loc de munca, ci si intre marile firme, dornice sa angajeze cei mai buni oameni.
Noile tendinte se manifesta cu predilectie in mediul universitar, unde cele mai cunoscute firme nationale si internationale isi selecteaza viitorii angajati chiar de pe bancile scolii.

Un studiu de responsabilitate sociala realizat pe un esantion de 300 de studenti din Bucuresti arata ca majoritatea studentilor romani isi doresc sa lucreze in Romania dupa terminarea facultatii. Cercetarea a cuprins un set de intrebari adresate studentilor din cele mai importante universitati din Bucuresti apartinand atat invatamantului de stat (77%), cat si celui privat (23%). Potrivit studiului, principalele avantaje la care aspira tinerii la inceput de cariera sunt pachetul salarial avantajos si oportunitatile de promovare si dezvoltare profesionala. Constatarile specialistilor releva faptul ca odata cu integrarea in Uniunea Europeana sansele si perspectivele tinerilor cu privire la oportunitatile profesionale cresc, tocmai de aceea considera ca un start bun este esential pentru inceperea unei cariere de succes. Studiul arata ca tinerii romani sunt mult mai ambitiosi decat cei din America si din alte parti ale Europei, tocmai pentru ca viata in Romania nu este la fel de simpla. Potrivit studiului, cei mai multi dintre studenti (71%) prefera companiile private, principalele domenii de interes fiind marketingul (16%), resursele umane (13%), informatica (13%) si publicitatea (11%). Cei mai multi studenti (89%) folosesc internetul pentru cautarea unui loc de munca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.