Preturile vilelor din zona centrala a Capitalei depasesc cu mult valoarea acestora si concureaza chiar cu sumele pe care le cer unii proprietari ai castelelor din Franta si din Spania, sustin analistii imobiliari.
O vila construita in perioada interbelica din Piata Romana, compartimentata in trei apartamente separate cu intrari proprii si cu cinci-sase camere fiecare, cu bucatarie si doua bai ajunge la cinci milioane de euro, iar una din Pipera, construita in stilul local se vinde pentru 2,5-4,5 milioane de euro. Tot in Bucuresti, o vila exclusivista in zona Herastrau, construita in 2003 ajunge la 1,2 milioane de euro, iar una in Dorobanti se vinde cu 2,9 milioane de euro. Reprezentantii companiei imobiliare Euroest sustin ca preturile vilelor variaza de la o zona la alta si ajung chiar si pana la zece milioane de euro pentru un imobil amplasat ultracentral, concurand cu cele ale unor castele atat din tara cat si din strainatate. "Un castel cu blazon domnesc in zona montana din Bacau construit, in stil neoromanesc, pe patru niveluri si cu un parc de peste 13 hectare, plus anexele, costa 2,2 milioane de euro, iart o vila din Dorobanti este cam la acelasi pret sau chiar mai mult", arata cei de la Euroest.

In acelasi timp, in Franta, rubricile de mica si mare publicitate abunda de anunturi imobiliare in care castele luxoase si conace, din secolele 17-19, costa intre 700.000 si 2,7 milioane de euro. "In Calvados, in apropiere de Cabourg, un conac - de fapt, un castel rural - se vindea nu prea demult cu doar 742.000 euro. Cladirea se afla in mijlocul unui parc de trei hectare si gazduieste un salon de cincizeci de metri, opt dormitoare, un iaz in apropiere si auxiliare (grajd, casa de gradinar etc.). In acelasi timp, in Loiret, la Montargis, un castel de secol XIV asezat intr-un parc de peste 12 hectare pe malul unui rau, cu paisprezece camere, unele constructii anexe are un pret de 816.000 euro", sustine analistul imobiliar Artur Silvestri. Si in Spania, un castel cu 14 camere si cu teren la discretie se vinde cu pana la cinci milioane de euro, iar in Elvetia pretul unui conac trece cu putin de patru milioane de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.