Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu, va incepe prospectiile pentru construirea unei piete agro-alimentare de mari dimensiuni, dupa modelul Mercamadrid, urmind ca pina in toamna acestui an sa fie identificate terenurile cele mai favorabile proiectului.
"Capitala se afla intr-un proces rapid de dezvoltare si prezenta unei piete de mari dimensiuni, in care, conform exigentelor europene si sigurantei alimentare, sa se desfasoare un comert de produse proaspete este absolut necesar", a declarat Videanu. Edilul Capitalei a particiat, ieri, la o dezbatere pe tema "Fonduri europene si dezvoltare urbana", organizata de Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Orasului Madrid, la care au luat parte reprezentanti ai municipalitatii si o delegatie a Primariei Madrid, sosita la Bucuresti la invitatia primarului general, ca urmare a vizitei pe care domnia sa a efectuat-o in capitala Spaniei, in perioada 26-28 octombrie. De asemenea, Adriean Videanu a avut o intilnire cu presedintele Societatii MERCAMADRID, dl Luis Blasquez si cu dl Miguel Angel Villaneuva, viceprimar al Orasului Madrid pentru a pune la punct detalii cu privire la dezvoltarea proiectului la Bucuresti.

Primaria Capitalei urmeaza sa se asocieze, printr-un parteneriat public-privat, cu Primaria Orasului Madrid si cu MERCAMADRID in vederea realizarii acestui proiect. In capitala Spaniei, Societatea MERCAMADRID este constituita din 50% actiuni private si 50% actiuni ale Primariei, se intinde pe o suprafata de 100 ha si este formata din pavilioane dedicate pentru comertul de fructe si legume proaspete, pentru peste, pentru produse lactate si pentru carne.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.