Preocuparile culturale ale romanilor difera substantial atat fata de cele ale locuitorilor din Uniunea Europeana, cat si fata de ale celor din tarile candidate in 2003.

In timp ce cinematograful, bibliotecile si vizitarea muzeelor predomina in UE si tarile candidate, in Romania, suntem fruntasi numai la sarbatorile publice si la ascultarea de muzica populara.

Dintre tarile Uniunii Europene (UE), dar si cele vecine nemembre, Romania sta pe ultimul loc la numarul de cinematografe si de spectatori in salile de cinema.

La 1.000 de romani, media de spectatori de cinema pentru 2005 era de 3,3, cifra care in Bulgaria se ridica la 6,8 in 2004, in Slovenia, 10,4, iar in Franta, 17,7 in 2005.

Tara noastra este tot pe ultimul loc si la numarul de spectacole in teatre raportat la mia de locuitori (0,3) si la numarul de spectatori de teatru (52 de spectatori/1.000 locuitori).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.