Psoriazisul, cataracta, cancerul, pierderea auzului, afectiunile cardiace, cancerul de col uterin, avortul spontan sau ulcerul gastric sint doar citeva dintre efectele pe care le poate avea consumul tutunului asupra organismului.
Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la fiecare 6,5 secunde, un om moare din cauza consumului de tutun. Studiile arata ca cei care incep sa fumeze din adolescenta si continua in urmatorii 20 de ani sau mai mult, vor muri cu pina la 25 de ani mai devreme decit cei care nu au aprins niciodata o tigara. De anul viitor, pe pachetele de tigari, pe linga textele cu avertismentele de sanatate, vor aparea si fotografii cu un plamin bolnav, un carucior gol sau un copil cu o masca. Pentru Romania au fost alese 14 pictograme care indica tot atitea motive de deces provocat de consumul de tutun.

Aceste imagini au menirea de a-i inspaiminta intr-o asemenea masura pe fumatori in privinta riscurilor la care sint expusi, incit sa nu isi mai doreasca niciodata sa aprinda o tigara. Potrivit unui Ordin al Ministerului Sanatatii publicat in Monitorul Oficial, fotografiile color sau alte ilustratii in cadrul avertismentelor de sanatate pe pachetele de tutun, trebuie sa se tipareasca alternativ astfel incit sa asigure aparitia regulata a unuia din cele 14 avertismente combinate preluate din Biblioteca electronica de documente sursa a Comisiei Europene.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.