Mii de sindicalisti au manifestat ieri in cinci orase din tara impotriva intentiei Guvernului de a aduce modificari legii care reglementeaza Codul Muncii. Actiunile de protest vor continua si astazi in alte cinci municipii.
Cinci orase resedinta de judet - Alba Iulia, Pitesti, Iasi, Baia-Mare si Tulcea - au fost ieri scenele unor ample manifestari de protest organizate de cele cinci mari confederatii sindicale pe tema modificarilor Codului Muncii.
Cel mai mare miting a avut loc la Iasi, acolo unde peste 5.000 de sindicalisti au manifestat pe strazile orasului si in fata Prefecturii.

"Inarmati" cu megafoane, fluiere, steaguri si pancarte, sindicalistii s-au adunat in Piata Palatului Culturii, unde au fost prezenti presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, si secretarul general al BNS, Matei Bratianu.
Manifestantii au ascultat si au intonat mai intai melodiile "Noi suntem romani", "Suparat sunt, Doamne, suparat", dupa care au abandonat folclorul in favoarea fluieraturilor, huiduielilor si a scandarii lozincilor antiguvernamentale.
La Pitesti, aproximativ 2.000 de salariati au participat la un miting in Piata Centrala, iar la Alba Iulia si Baia Mare protestatarii au folosit sirene, butoaie, pe care le-au transformat in tobe, si drujbe, prin intermediul carora au lansat un zgomot infernal.

Si la Tulcea, aproximativ 1.000 de sindicalisti au marsaluit pe strazi, scandand "Huo, hotii!", "Noi v-am votat, voi ne-ati tradat" si "Gheorghe Barbu, fii atent/Vei ramane repetent". Protestatarii s-au oprit in fata prefecturii, unde l-au intampinat pe reprezentantul Guvernului in teritoriu, Chirica Lefter, cu huiduieli.
Astfel de actiuni de protest vor avea loc astazi si in orasele Bacau, Giurgiu, Targu Mures, Zalau si Ramnicu-Valcea.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.