Ce este un aliment? In viziunea UE guma de mestecat si apa minerala se califica la aceasta categorie, dar nu si ciupercile halucinogene, animalele vii sau un mar care creste in copac, relateaza Reuters. Hrana pentru animale nu trece nici ea acest test, ca si orice fel de planta care se coace in pamant, inainte de a fi culeasa. Cosmeticele si substantele psihotrope nu se afla nici ele pe lista, afirma expertii. Uniunea Europeana defineste in circa 70 de cuvinte ce se intelege prin aliment, in comentariul trimis pentru Codex Alimentarius Commission, un organism mixt al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimente si Agricultura si Organizatia Mondiala a Sanatatii, care stabileste standardele pentru alimente. Guma de mestecat este unul dintre cele mai bizare alimente mentionate.

"Trebuie considerata un aliment, chiar daca numai o parte din ea este ingerata de consumator", potrivit textului. Totusi, UE recunoaste ca, in anumite cazuri, caracteristicile anumitor tipuri de guma de mestecat impun ca aceasta sa fie incadrata la medicamente. Cu membri in peste 160 de state, Codex-ul stabileste recomandari neobligatorii care sunt folosite deseori in disputele comerciale internationale, inclusiv in negocierile din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului. Aceasta este a doua incercare a Uniunii Europene, in decurs de o luna, de a stabili definitii asupra alimentelor. Cu o saptamana in urma, Executivul Uniunii a invitat consumatorii europeni sa scrie pe Internet care ar trebui sa fie gustul, culoarea si textura carnii de vitel.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.