Dintre cei 150 de tineri selectati, unii vor activa doua luni la celebrele studiouri din California, iar ceilalti in Florida

Visul unor tineri studenti romani de a pleca sa lucreze in SUA se va indeplini anul acesta, gratie unui tirg de locuri de munca romano-american, care s-a deschis ieri in Capitala. Programul "a prins" foarte bine la studenti, care au venit in numar destul de mare, in speranta ca vor fi selectati sa plece la lucru afara. Locatiile sint extrem de atractive: parcurile de distractii ale studiourilor Universal din Hollywood si Orlando.

La vara, intre 26 iunie si 5 septembrie, 150 de studenti romani vor pleca sa lucreze in parcurile de distractii ale Universal Studios Hollywood-Orlando, in cadrul programului "Work and Travel" ("Munceste si calatoreste"), organizat de Student Adventure Romania. Tirgul de locuri de munca romano-american, la care participa reprezentantii Universal Studios Hollywood-Orlando si studentii romani candidati, a inceput ieri, la Best Western Parc Hotel, in Sala Terra.

Studentii-actori, dornici de Hollywood

Tinerii sositi pentru interviuri erau extrem de incintati de aventura care-i asteapta. "Sint convinsa ca este vorba despre o experienta unica. Vom lucra si, cu siguranta, ne vom si distra timp de o vara", ne-a spus o studenta. Plini de viata, cu zimbetul de buze si glumitele vesnic pregatite, cinci studenti de la actorie completau de zor formularele, inainte de a intra la prezentare si interviu. Toti aveau ecusoane pe care scria clar prenumele lor. "Sintem in anul II, la clasa profesorului Ion Cojar. Sintem tare bucurosi ca vom pleca", ne-a spus Raluca Popescu. Alaturi de ea, Calin Puia, Serban Andrei, Gloria Gaitan, Andrei Pandele si Lorena Zabrautanu ne-au spus ca asteapta cu nerabdare aceasta noua experienta, o adevarata provocare pentru ei. Unul dintre ei ne-a marturisit ca principalul motiv pentru care ei se duc sa lucreze in State este acela ca-si doresc cu ardoare sa vada Hollywoodul.

Salariu cu bacsis - 15 dolari pe ora

Alti tineri ne-au marturisit ca, pe linga curiozitatea legata de munca intr-un parc de distractii, au contat foarte mult si banii. De altfel, asa cum scrie si in program, salariul este de 6-9 dolari pe ora, dar bacsisurile ridica uneori suma pina la 15 dolari pe ora. Programul este flexibil - intre 6 si 7 ore/zi si intre 5 si 6 zile pe saptamina. "Cum programul este de aproape doua luni - intre 26 iunie si 5 septembrie, eu zic ca daca vrei te poti intoarce cu ceva banuti, chiar daca nu foarte multi. La urma urmei, ii iei, nu-i dai, si ai si satisfactia ca i-ai muncit tu, de tinar, nu i-ai luat de la parinti doar pentru ca esti progenitura lor", ne-a spus o tinara studenta la ASE.

Unde vor lucra tinerii

Cei care vor ajunge la Orlando sau Hollywood vor putea sa lucreze in fabuloasele parcuri de distractii, fie la informatii, la bilete, la parcare, la fiecare masina in parte, fie la curatenia si intretinerea parcului, in functie de nivelul de cunoastere a limbii engleze. "Cei inscrisi in program au trecut initial printr-un test cu reprezentantii Student Adventure si vor sustine un interviu cu Michael Ballweg - Universal Studios Hollywood - si Bradley Dickinson - Universal Studios Orlando. Selectia nu se va face insa numai in functie de cunostintele de limba engleza. Conteaza foarte mult ca tinerii care vor pleca sa comunice foarte bine, sa fie deschisi, sa aiba o imagine pozitiva, sa fie oameni de echipa. Rezultatele se vor afla cel tirziu miine (astazi - n.r.), daca nu chiar pe loc", ne-a explicat Sol Sinceac, program coordonator al Student Adventure.

Cazare cu piscina si jacuzzi

Cazarea este optional asigurata de angajator la un cost situat intre 75 si 125 de dolari pe saptamina. Participantii vor imparti apartamente cu living, dormitor, baie, acces la piscina, jacuzzi si fitness center. In camera, ideal ar fi sa stea doua persoane, dar pot sa stea si opt. "Cine vrea sa stea singur poate sa o faca, doar sa plateasca chiria. Pot sta insa si opt persoane, nu intereseaza. Camera sa fie platita", a precizat Sol Sinceac.

Parcuri cu milioane de turisti anual

Cele doua parcuri unde vor merge sa lucreze studentii romani sint structurate tematic si reprezinta filme de succes ale studourilor Universal. Astfel, exista standuri pentru filme ca "E.T.", "Men in Black", "Terminator 2", unde vizitatorii pot vedea reconstituite unele cadre de la filmari, precum si personaje interpretate de sosii. Cele doua locatii sint foarte aproape de "casa": in Orlando - la 3 km de locul unde vor fi cazati tinerii, iar la Hollywood - la o statie de metrou. Cele doua parcuri de distractie - din Hollywood, California, si Orlando, Florida - sint detinute de legendarul studio de film american Universal Studios Hollywood-Orlando. Parcurile tematice sint cele mai mari din lume si sint vizitate, anual, de milioane de turisti. La intrari exista niste placute prin care vizitatorii sint avertizati ca in parc pot fi filmati si fotografiati.

Cine poate pleca "sa-si schimbe viata"

Organizatorii spun ca, pentru a participa la programul "Work and Travel", cei care vor pleca "sa-si schimbe viata" trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
sa aiba intre 18 si 27 de ani;
sa fie studenti la zi ai unei facultati de stat sau private acreditate (dar nu in an terminal) sau studenti la master;
sa cunoasca limba engleza;
sa aiba pasaport valabil;
sa-si doreasca o aventura fantastica.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.