Specialistii considera ca, pentru a reusi, un candidat trebuie sa aleaga jobul care i se potriveste cel mai bine

Descoperirea talentului si a scopului personal, alaturi de credibilitate sunt ingredientele de baza pentru construirea unei cariere de succes. Aceasta ar putea sa fie una dintre concluziile seminariilor ce au avut loc la targul de joburi "Angajatori de top".

Tinerii sunt nerabdatori sa afle cum pot sa aiba succes in cariera. Salile seminariilor despre dezvoltarea carierei, care au avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la targul de joburi "Angajatori de top", au fost umplute de tineri curiosi sa afle reteta succesului. Eduard Radu, coach si consilier in cariera, a vorbit despre "cele sapte mituri care iti tin cariera pe loc, intr-o prezentare interactiva bazata in mare parte pe contributia proprie a publicului". Intentia declarata, de altfel, a consultantului a fost aceea de a face participantii sa plece mai degraba cu intrebari privind propria cariera, decat cu raspunsuri.

Energie, cuvant-cheie in dezvoltare

Primul mit demontat de catre Eduard Radu, managing consultant al Careerexperts, a fost acela ca nu este important sa stii inca din scoala ceea ce vrei sa faci. "Daca suntem constienti de scopul nostru principal avem o paleta foarte larga si ne lasam deschisi oportunitatilor pietei muncii", spune Radu. El crede ca, desi de multe ori nu il constientizam, fiecare dintre noi are un scop principal spre care, odata identificat, ar trebui sa tintim in permanenta. Radu il da ca exemplu pe producatorul de desene animate Walt Disney, al carui scop era sa faca oamenii fericiti.

Din multitudinea de modalitati pe care le avea la dispozitie pentru a face oamenii fericiti a ales sa faca desene animate datorita talentului sau artistic. "sansele cele mai bune pentru dezvoltarea unei cariere care sa ne implineasca le avem atunci cand ne punem in valoare talentele", spune consultantul. Desi atrage atentia asupra importantei pe care o are cunoasterea scopului, Radu subliniaza si faptul ca nu este niciodata prea tarziu sa descoperi care iti este scopul. Ambalata putin altfel, ideea de a avea o tinta in cariera se regaseste intr-una dintre cele "10 lectii personale de credibilitate", prezentate tot la "Angajatori de top" de Viorel Panaite, partener al Human Invest.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.