Tabloul “Natura statica” de Theodor Pallady nu a fost licitat de nimeni, duminica, la Casa Alis, si a ramas nevandut, chiar daca, in martie, o pictura de acelasi artist a obtinut cel mai mare pret platit vreodata pentru un obiect de arta la o casa de licitatii din Romania.
Pictura in ulei "Natura statica", datata 1935, ce provine din colectia Jean Don, Paris, a avut un pret de pornire de 100.000 lei. Potrivit unuia dintre asociatii Casei Alis, Mihai Papagheorghiu, esecul a fost cauzat, "probabil, de pretul exagerat de pronire". La licitatia de pe 18 martie de la Alis, cea mai importanta casa de licitatii din Bucuresti, tabloul "Nud cu esarfa galbena" de Theodor Pallady (1871-1956) s-a vandut cu 250.000 de lei (peste 75.000 de euro), cea mai mare suma platita vreodata pentru un obiect de arta la o casa de licitatii din Romania. Persoanele prezente la licitatie au spus ca pictura a fost cumparata de un negustor grec. Recordul licitatiilor de la Casa Alis era detinut anterior de un tablou de Nicolae Grigorescu, care s-a vandut cu 59.900 de euro, in 2003.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.