Aproape 200 de liceeni de pe mai multe continente muncesc, de mai bine de o saptamana, in comuna argeseana Oarja, la ridicarea unor locuinte pentru saraci

Zeci de tineri "de bani gata" din Europa, Africa de Sud, America si Asia au lasat luxul de acasa si au venit in Romania sa ofere o mana de ajutor celor nevoiasi la ridicarea unor locuinte. Tinerii isi platesc singuri transportul, cazarea si mancarea si, in plus, contribuie cu bani si pentru achizitionarea de materiale de constructii pentru case.

Liceenii lucreaza in Romania alaturi de organizatia Habitat pentru Umanitate, sub umbrela careia se desfasoara, in toata lumea, actiuni de intrajutorare a celor saraci, prin construirea de locuinte decente, dar trainice, la preturi modice.

Vacanta petrecuta in sprijinul celorlalti

Ieri, in comuna argeseana Oarja se muncea de zor. Tinerii straini sapau, turnau mortare, carau nisip… Totul pentru a transforma zona, acolo unde nu exista nici macar apa curenta, intr-un loc in care se poate trai decent. Directorul executiv al "Habitat pentru Umanitate" si coordonatorul lucrarii, Cristian Alecse, se afla si el printre voluntari, dand indicatii acolo unde era nevoie. "Proiectul a inceput de acum doi ani aici, la Oarja. De atunci si pana acum s-au renovat 20 de apartamente si suntem in curs de a construi alte 19. Cu noua echipa am inceput cu putin timp inainte de Paste. Sunt 177 de voluntari straini, liceeni din toata lumea, care au preferat sa-si petreaca vacanta de Paste ajutandu-i pe ceilalti", ne-a declarat directorul Alecse.

"Mai buni decat muncitorii romani platiti"

Cristian Alecse s-a declarat insa dezamagit de faptul ca romanii nu prea sunt animati de spiritul voluntariatului. "Doar 25 de romani s-au oferit voluntari in acest proiect, pentru ca romanii si voluntariatul nu prea se leaga. intotdeauna, tot cu strainii ne-am ajutat. si va mai spun un lucru, din experienta proprie: voluntarii pe care-i am acum muncesc mai repede si mai bine decat muncitorii romani platiti foarte bine", ne-a mai spus, cu amaraciune, coordonatorul proiectului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.