Ecologia nu mai este doar pentru ciudati si tocilari. Astazi, cel mai sic este ceea ce e si util

Designerii vestimentari si producatorii de cosmetice au inceput sa se prinda cum sta treaba cu valorile morale si ecologia, si nu pentru ca ar fi constienti de efectele pozitive asupra mediului, ci pentru ca intuiesc potentialul de coolness pe care moda eco il are.

Fie ca e vorba de colectii vestimentare eco, de produse naturale de infrumusetare sau de branduri «etice», moda eco este ultima provocare. Starurile de la Hollywood si oamenii cu un stil de viata alternativ sunt fani ai produselor eco, si nu vorbim aici doar de pantalonii kaki din canepa, ci de genti hip, tricouri cool din bumbac organic si jeansi produsi in medii politically correct.

Chiar daca nu pot fi inca gasite in Romania, brandurile de haine ca Edun, Stewart&Brown, Kuyichi, Katherine E. Hamnet si Misericordia si-au dublat vanzarile, si nici la noi firme ca Bamboo sau Occitane nu stau prea rau. Dincolo de snobism si strategii de marketing, moda eco nu este trecatoare. si pentru ca tendintele eco au intrat si vor ramane pe veci in top, iata cinci pasi simpli pe care si tu poti sa ii urmezi ca sa fii eco-cool. Nu iti trebuie decat putina organizare, un spirit alternativ si, mai ales, ceva bun-simt:

Inchide robinetul! La varsta asta chiar nu mai e nevoie sa te bata la cap mama si tata. Doar stii ca, irosind apa de la robinet, risipim si energia care a fost investita pentru a o face potabila. Plus ca doar 2% din rezerva mondiala este formata din apa dulce si doar 1% este buna pentru oameni. Studiile arata ca folosim cam 326 de litri pe zi, din care 35% pentru dusuri si bai, 35% ca sa tragem apa la toaleta, 20% ca sa spalam rufe, 10% pentru baut, gatit si spalat si vreo 5% pentru alte activitati menajere. Sigur n-ai uitat nimic curgand?

Foloseste la cumparaturi sacosele eco. Sunt trendy, practice si astfel poti sa eviti gramada de pungi de plastic care stau aruncate prin bucatarie, pe care zilnic o innoiesti cu inca vreo trei. Prin arderea resturilor menajere din plastic se emite dioxina, una dintre cele mai toxice substante cancerigene cunoscute, care, prin inhalare, afecteaza ficatul, rinichii si compozitia sangelui.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.