Cei mai multi romani nu sint de acord cu „spaga la doctor“, dar recunosc ca au dat bani sau cadouri.

Peste 81% dintre romani recunosc ca au dat bani sau cadouri medicilor, asistentelor sau infirmierelor, desi aproximativ in aceeasi proportie sustin ca nu sint de acord cu platile neoficiale catre cadrele din sistemul sanitar, potrivit unui studiu efectuat de Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS). Totodata, aproximativ o treime dintre acestia afirma ca au avut sentimentul ca prin atitudinea personalului medical s-a sugerat in mod indirect plata suplimentara a unor servicii medicale.

Concedii medicale

Pe de alta parte, peste 22% dintre romani spun ca nu au putut munci in anul 2006 din cauza starii de sanatate, conform studiului. Dintre acestia, un sfert nu au muncit deloc, iar o cincime s-au aflat in concediu medical intre o luna si doua luni. "Numarul de zile in care persoanele participante la studiu declara ca au fost in situatia de a nu putea munci din motive de sanatate este un indicator important care reflecta starea de sanatate a acestora", explica Dana Farcasanu, director executiv CPSS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.