Ofertele dezvoltatorilor au preturi cuprinse intre 700 si 1.500 de euro pe metrul patrat

Bucurestenii care vor sa-si cumpere o casa pot alege din cele 2.000 de apartamente si 350 de case expuse de dezvoltatori si companii de constructii la Targul de case Sphera Building Center, care are loc intre 12 si 15 aprilie la Bucuresti. Desi multe din oferte sunt prezentate sistematic la fiecare targ care are loc in Capitala, exista si firme noi, cu oferte proaspete.

Gheorghe Polizu, presedintele Patronatului din Constructii, spune ca tinerii din Romania incep sa opteze din ce in ce mai mult pentru apartamente in ansambluri rezidentiale, pentru ca nu-si doresc sa dea zapada din fata casei si nici nu au timp sa ude trandafirii. "Sunt concentrati pe jobul lor, si cand vin acasa nu vor decat sa se odihneasca. Abia odata cu trecerea timpului doresc sa-si personalizeze locuinta", spune Polizu. O resedinta comuna ia de pe capul proprietarilor grija facilitatilor, a securitatii, iar administrarea poate fi facuta mai eficient. seful PSC, de profesie arhitect, considera ca o casa pe pamant trebuie sa aiba mai multe camere, si, in consecinta, nu si-o pot permite decat cei mai bogati dintre romani. Blocul nou, unde pretul pe metrul patrat construit depaseste binisor 1.200 euro, ramane singura optiune pentru o locuinta de calitate.

Antreprenorii construiesc pentru ei, nu pentru piata

Exista insa si dezvoltatori care isi permit sa contrazica aceasta parere, si construiesc cu 700 de euro pe metru patrat case pe pamant cu dimensiuni rezonabile pentru familii din clasa medie. Anton Mircea Lang, director general al companiei Town& Country Haus, considera ca in Romania dezvoltatorii au construit pentru ei insisi, si nu pentru a satisface dorintele clientilor. "Rezultatul este ca intregi cartiere rezidentiale sunt construite si nu se vand. Antreprenorul a construit pentru el, nu pentru piata", crede Lang. Motivele sunt diferite: zona, proiecte prea somptuoase sau prea mici, cu preturi care nu garanteaza calitatea locuirii, ci profitul dezvoltatorului.

Recent intrata in Romania, compania a preluat in franciza renumitul brand german, sub care au fost construite in Europa 10.000 de case. Town & Country Haus construieste case din caramida, pe pamantul proprietarului, cu materiale germane, la un pret de 700 euro/mp. Casele, intre 160 si 200 mp, costa intre 100.000 - 140.000 de euro. Proiectele sunt personalizate din peste 30 de proiecte standard. "telul nostru e sa facem casa in trei luni, ca in Germania. Dar in Romania, deocamdata, putem finaliza un proiect in 6-9 luni din cauza aproximarii din termenele de livrare. Romania nu e Germania", explica Lang.

Buy-back imobiliar, premiera pe piata din Romania

Dezvoltatorii isi rafineaza ofertele. Stein Construct este prima companie care introduce in Romania sistemul buy-back imobiliar. iti poti lua un apartament in viitoarele imobile rezidentiale achitand un avans si cedand firmei, ca ultima rata, propriul apartament vechi. Firma de constructii pune la dispozitie serviciile unui specialist in evaluari imobiliare care iti ofera un pret la valoarea pietei, urmand sa achiti diferenta. Stein Construct are in derulare doua proiecte, doua blocuri pe Splaiul Independentei, care vor avea 170 de apartamente, si alte doua pe soseaua Bucuresti-Targoviste.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.