Sub influenta anturajului, adolescentii invata sa comita furturi si acte de santaj. Violenta juvenila a ajuns la cote alarmante, spun specialistii.

Doua eleve de 13 ani, din Timisoara, s-au certat si s-au batut in subsolul scolii. Una dintre ele a ajuns in coma la spital. Trei eleve din clasa a X-a, din Galati, s-au batut in curtea liceului, in timpul recreatiei, sub privirile colegilor. Nimeni nu a chemat gardianul de serviciu. Sunt doua dintre cele mai recente cazuri de violenta scolara.

Imaginile cu batai in sala de curs intre colegi sau chiar intre elevi si profesori lipsiti de autoritate umplu in ultima vreme ecranele televizoarelor. Violenta in scoala este un "fenomen social", care se prelungeste si in afara institutiilor de invatamant.

De la paruiala din curtea scolii si elevul care injura profesorul la ora, pana la acte grave de santaj, atacuri si crime nu mai este decat un pas. Specialistii avertizeaza ca neimplicarea va duce la acutizarea fenomenului in timp.

Sunt voci care sustin ca violenta nu e noutate, ca exista si in urma cu 10-15 ani, doar ca actele de agresivitate nu erau filmate cu telefonul mobil si, in consecinta, nu erau mediatizate. Statistica este insa ingrijoratoare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.