Pensionarii ar putea ramane fara majorarea de 5% a punctului de pensie, promisa pentru toamna acestui an, daca bugetul nu o va permite, dupa cum a anuntat ieri, la prezentarea prioritatilor sale, noul ministru al muncii, Paul Pacuraru.
In luna martie a acestui an, presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Mihai Seitan, spunea ca punctul de pensie ar putea fi majorat cu 5% din toamna. In prezent, valoarea punctului de pensie, cu ajutorul caruia se calculeaza pensiile in sistemul de stat, este de 396,2 lei.

Pe de alta parte, ministrul muncii a precizat ca ieri-dimineata a efectuat o vizita neanuntata la Casa de Pensii a municipiului Bucuresti si la casele de pensii din sectoarele 3 si 4, unde batranii cu care a stat de vorba "nu i s-au plans de nivelul indemnizatiilor, ci de cozile interminabile".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.