O parada de strada cu 170 de participanti, care alegorice, pantomima si jonglerii cu foc, dar si dansuri irlandeze si hituri pop-rock romanesti vor anima Sibiul in acest weekend.

Primele evenimente de mare amploare dupa debutul oficial al capitalei culturale vor marca deschiderea sezonului de vara in cetatea Sibiului, in acest weekend. Pentru cei care au dus dorul manifestarilor in aer liber in piata centrala a orasului, seara aceasta va readuce atmosfera paradelor de strada in cetatea Sibiului.

La deschiderea sezonului estival al capitalei culturale europene, sibienilor si turistilor li se pregatesc citeva surprize speciale. Evenimentul debuteaza in aceasta seara, la ora 20.00, cu o parada ce va strabate corsoul sibian de la un capat la altul, oprindu-se in Piata Mare. Carele alegorice, luptele si dansurile medievale, momentele de pantomina, jongleriile cu foc si demonstratiile pirotehnice vor condimenta prima seara oficiala a evenimentelor in aer liber. O mie de spectatori norocosi vor primi masti prin care li se va adresa invitatia de a lua parte la spectacol.

Lupte medievale

Un loc deosebit de important in carnaval il va ocupa carul alegoric. Intruchipind un vultur, carul va insoti parada pe tot traseul ei si va fi locul de desfasurare a unui spectacol in sine, in care dansatorii companiei Wallart vor oferi citeva momente de balet contemporan, pe fondul focurilor de artificii si al jocurilor cu focul.

Vor putea fi admirate si dansuri de societate, precum valsul vienez, dansat in costume traditionale, dar si lupte si dansuri medievale, in compania cavalerilor din ordinele Cavalerilor Argotici si de Transilvania si al celor de la Gladius Dai.

Dansuri irlandeze si rock romanesc

Un show de zile mari promite, miine, la ora 21.00, si Celtic Feet, o companie de dans irlandez si de teatru, care a facut spectacol in mai toate tarile europene, dar si la evenimente de mare anvergura, precum deschiderea Turului Frantei sau a Campionatului Mondial de Atletism de la Birmingham. Ritmul antrenant, maiestria dansului dusa la perfectiune, explozia de culoare sint trei ingrediente care au asigurat succesul companiei irlandeze in rindul publicului larg, dar si al specialistilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.