Astazi incepe, la Bacau, editia a-II-a a Galei STAR, un festival-concurs care isi propune sa aduca in fata publicului artisti cu posibilitati de expresie deosebite, valorificate in spectacole de tip one-man-show.
Acest eveniment teatral care promite sa fie un succes prin numele concurentilor, tineri absolventi, unii dintre ei deja cunoscuti publicului, si al invitatilor de marca, este organizat de Teatrul Municipal "Bacovia" Bacau, si se va desfasura pana la 19 aprilie. Manifestarea se adreseaza tuturor actorilor din tara si strainatate si isi propune sa stimuleze interesul publicului pentru recital ca forma autonoma de spectacol, si al artistilor pentru spectacolul individual si de autor de tip one-man-show, ca formula ce poate pune in valoare intregul potential al creatorilor de teatru. Organizatorii sunt interesati sa impuna un spatiu de manifestare a valorilor autentice din sfera teatrului, prin recitaluri ce evidentiaza - prin paleta complexa a mijloacelor de expresie artistica (de la vers la dans, de la muzica la pantomima sau teatru de animatie) - conceptul de Actor Total. Gala STAR este hotarata sa faca dreptate, sa redea demnitatea acelui element fundamental - coloana vertebrala a oricarui spectacol, indiferent de formule sau lecturi regizorale: Actorul. Este, totodata, un gest terapeutic de insanatosire a unui univers teatral sufocat de "experimente" - in fapt rataciri neargumentate, devieri de la rostul de a fi al artei spectacolului: comunicarea unica, reala si nemijlocita dintre interpret si spectator.

One-man-show-ul detine, ca formula de spectacol, capacitatea de a concentra materialul artistic ca timp, spatiu si intensitate emotionala, si se poate juca in spatii extrem de variate (fara a necesita resurse exceptionale financiare, de productie sau de timp). Pe de alta parte, pentru artistul secolului XXI, one-man-show-ul constituie o provocare, o calatorie ce ii ofera posibilitatea de a se revendica din acel sir de creatori care au marcat evolutia artei spectacolului prin calitatile de interpret-total. Juriul STAR este format din Stefan Iordache, Dan Pita si Sanda Manu. Recitaluri extraordinare vor sustine: Florin Piersic, Florin Piersic Jr., Virgil Ogasanu, Maia Morgenstern, George Mihaita, Dorina Lazar si Marcel Iures.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.