Directorul general al Operei Nationale Bucuresti, Catalin Ionescu-Arbore, considera ca mezzosoprana "este un model de artist muncitor, care nu se multumeste doar cu talentul pe care i l-a dat Dumnezeu. Ne-am cunoscut inca de cand eram copii, pot spune ca am copilarit impreuna", a spus Arbore, adaugand ca solista nu face nici o diferenta intre prestatiile din tara si cele de pe marile scene ale lumii, dimpotriva, la Bucuresti aducand chiar un plus de caldura si de emotie a revederii cu melomanii romani.

Mezzosoprana Ruxandra Donose (foto) va interpreta, azi (orele 18.30) rolul titular - Angelina - din opera concert "Cenusareasa" ("La Cenerantola") de Rossini, pe scena Operei Nationale din Bucuresti (ONB). In urma cu cativa ani, acest rol i-a adus satisfactii deosebite in productia de la Liege, preluata si difuzata in repetate randuri de televiziunile Arte si Mezzo, precizeaza Rompres. "Acesta a fost rolul cu care m-am consacrat pe o scena internationala (...) si ma bucur ca il pot interpreta si acasa. "Cenusareasa" este o capodopera rossiniana pe care oricine ar trebui sa o savureze", a spus Donose. Ea a descris rolul Angelinei ca fiind "greu, dar stralucitor si foarte frumos. Se termina cu o arie fulminanta (...), iar daca reusesti sa o canti frumos, satisfactia este cu atat mai mare".

La putin timp dupa absolvirea Conservatorului, Ruxandra Donose a inceput sa cante in strainatate facandu-si debutul la Opera de Stat din Viena (1992). A ajuns ulterior la Covent Garden, Opera din Paris si Teatro Real din Madrid. In Statele Unite a debutat in 1996, la Opera din San Francisco, iar la mijlocul anilor '90 a spart tiparele reprezentarii operei "Carmen" de Georges Bizet aparand pe scena blonda, in Germania.

Aplaudata pe mari scene ale lumii, precum Staatsoper Viena, Covent Garden Londra, Opera din Paris, Metropolitan New York si multe altele, Ruxandra Donose abordeaza un repertoriu foarte divers, din opere de Haendel, Mozart, Rossini, Janacek, Offenbach, Humperdinck, dar si partituri vocal-simfonice si miniatura vocala.