Un film pe afisul caruia intalnim numele lui Al Pacino starneste automat interesul, prezenta sa putand fi considerata prin ea insasi o garantie.
Din pacate, aceasta prezenta este si unicul motiv pentru care "88 de minute" merita vazut, fara el acest thriller nedeosebindu-se prin nimic de avalansa productiilor de serie circumscrise aceluiasi gen. Chiar daca isi depaseste net partenerii, ceea ce nici nu este greu, fiind vorba despre actori de mana a doua, Pacino pare blazat, obosit. Nicicand de la acel dezastru cinematografic numit "Gigli" incoace, unde aparea, intr-un rol minor, alaturi de Jennifer Lopez si Ben Affleck, prestatia sa nu a fost mai lipsita ca acum de acel panas, de acea magica sclipire caracteristica compozitiilor sale de neuitat din "Dupa-amiaza de caine", "Parfum de femeie", "Scarface", "Donnie Brasco", "Negutatorul din Venetia"... Sa fie de vina scenaristii si regizorii care nu-i mai ofera partituri pe masura? Poate. Oricum, in filmul de fata este un profesor universitar, sef al unei catedre de psihiatrie, colaborator al FBI. in calitatea sa de expert, are un rol capital in condamnarea la moarte a unui presupus asasin in serie, chiar daca impotriva acestuia dovezile incriminatorii nu erau convingatoare.

In ajunul executiei este comisa o noua crima, care seamana perfect cu cele atribuite condamnatului, ceea ce ridica semne de intrebare asupra vinovatiei acestuia, sentinta putand fi suspendata. in aceste imprejurari, profesorul primeste pe mobil un misterios avertisment potrivit caruia mai are de trait 88 de minute.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.