In acest sens, primarul Adriean Videanu a convocat ieri, in jurul orei 15,00, responsabilii municipali in domeniul energiei termice pentru a analiza decizia de majorare aprobata de ANRE.

"In urma analizei se va lua o decizie. (...) Adica, fie se vor cauta resurse bugetare pentru acoperirea acestei cresteri din subventii de la bugetul local, fie - in cazul in care decizia de majorare nu se justifica - se poate ajunge pana in instanta. Va fi contestata in instanta decizia de majorare, in lipsa argumentelor economice", a precizat sursa, citata de Mediafax.

In luna februarie a.c., PMB a acceptat o majorare a preturilor de doar 7,85%, subventionata de la bugetul local, dar ANRE a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, o majorare de 10% (de la 109,7 lei/gigacalorie la 121 lei/gigacalorie).

In noiembrie 2006, ELCEN a cerut ANRE sa aprobe o majorare cu 22% a pretului energiei termice furnizate RADET, de la 109,7 lei pe gigacalorie la 134,7 lei pe gigacalorie, cresterea urmand sa fie acoperita de subventii, astfel incat sa se mentina tariful la populatie.
Ultima majorare a pretului agentului termic furnizat de ELCEN a avut loc in luna ianuarie 2006, cand Autoritatea de Reglementare a aprobat o crestere cu 19,7%, dupa ce compania a solicitat o majorare cu 56%.