Autoritatile bulgaresti umfla ideea ca 20.000 de romani si-au petrecut sarbatorile pascale pe litoralul Bulgariei. Desi curiozitatea si dorinta de a petrece dincolo de granitele tarii a impins mii de romani sa-si petreaca minivacanta de Paste pe litoralul bulgaresc, vacanta nu a fost tocmai un paradis.

Serviciile nu au fost cele promise, iar conditiile de cazare au lasat de dorit. Romanii au ales alta destinatie turistica si datorita faptului ca majoritatea structurilor turistice de pe litoralul romanesc se deschid abia in mai sau chiar iunie. Purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu a spus ca, anul acesta pe litoralul Marii Negre au existat cateva hoteluri dedicate turismului de masa care au deschis de Paste. Probabil si din cauza ca hotelierii bulgari s-au pregatit din timp cu oferte de sarbatori, au reusit sa atraga turistii.

Traian Badulescu a subliniat faptul ca, in Romania, nu exista inca o concordanta intre cerere si oferta, din cauza prudentei excesive a hotelierilor, care nu sunt dispusi sa deschida mai devreme de luna mai sau iunie, deoarece se tem ca nu vor avea clienti. Badulescu a remarcat ca, in general, politica proprietarilor de hoteluri din Romania nu se bazeaza pe rulaj, adica preturi accesibile si clienti multi, acestia preferand sa mentina preturile ridicate. Bulgarii i-au asteaptat pe romani cu paine si sare, au vrut sa impresioneze. Hotelurile au fost renovate special pentru Pasti, iar ofertele au abundat. Pe de alta parte, peste 15.100 de imobile din Bulgaria prezinta risc ridicat de prabusire, a indicat un raport al Ministerului de Management al Dezastrelor, citat de Novinite. Doar patru municipalitati din Bulgaria mai au de prezentat rapoarte in acest sens.

Aproximativ 35 la suta din cladirile cu risc ridicat trebuie demolate pentru ca acestea se pot prabusi in orice moment.

Majoritatea cladirilor cu risc ridicat de prabusire, adica 9.936, sunt private iar 1.518 sunt municipale, 353 apartin statului.

Nici bulgarii nu s-au dat la o parte de la a vizita Romania, mii de turisti bulgari invadand in aceste zile statiunile turistice din Romania. Romanii au profitat de ofertele avantajoase si de vremea buna pentru a petrece un week-end prelungit fie pe litoral fie la munte sau la iarba verde, chiar daca vremea a fost prea rece pentru o baie in mare.

O alta destinatie preferata de romani pentru aceasta minivacanta a fost Grecia. Cei care au dorit sa petreaca Pastele in tara au ales zonele montane, pensiunile rurale sau statiunile balneo-climaterice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.