Crestinii greco-catolici sarbatoresc Sfintele Pasti in aceeasi zi cu ortodocsii. Anul acesta li se alatura si romano-catolicii. Urmatorul Pasti care va fi sarbatorit in aceeasi zi va fi in anul 2010.

Pastele este sarbatoarea centrala a Crestinismului. "Pe evenimentul Invierii Domnului nostru Isus Cristos din morti se fundamenteaza credinta si speranta noastra. Mesajul sarbatorii este: 'Isus traieste!>>", spune Parintele romano-catolic Iosif Dumea, vicar parohial la "Adormirea Maicii Domnului" din Braila. "In sarbatoarea Pastelui se celebreaza Misterul Pascal, adica Patima, Moartea si Invierea lui Cristos, din morti, care constituie fundamentul, centrul de greutate, nucleul credintei si sperantei noastre crestine.

Cristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, s-a facut om, a patimit, a murit, a inviat din morti si s-a inaltat la cer, unde sade de-a dreapta Tatalui; de acolo va veni din nou pe pamant pentru a pune sfarsit timpului si istoriei si pentru a duce la bun sfarsit planul de mantuire al lui Dumnezeu, care isi gaseste realizarea deplina in viata vesnica, in vederea lui Dumnezeu fata in fata asa cum este, pentru totdeauna." Parintele afirma ca Invierea Domnului din morti este lumina pentru prezent si pentru viitor. Invierea mareste in noi credinta in Cristos, intareste speranta noastra ca si noi, asemenea lui Cristos, vom invia dintre cei morti cu trupul nostru care va fi glorificat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.