Litoralul ramine principala destinatie a romanilor de 1 mai. Vecinii de la sud de Dunare incearca si ei sa atraga cit mai multi turisti, mai ales ca de Paste locurile in hotelurile din Bulgaria s-au epuizat.

In conditiile in care vinzarile de excursii de Paste au mers foarte bine, operatorii se concentreaza deja asupra promovarii pachetelor de 1 mai, mai ales ca preturile sint ceva mai mici. Ofertele sint si in acest an tentante. Asteptarile din partea operatorilor sint mari deoarece in acest an 1 mai va fi intr-o zi de marti, astfel ca cei care-si iau doua zile libere de la locul de munca pot avea un miniconcediu. Ofertele includ statiunile din Romania si din tari aflate foarte aproape. Cap de lista este, ca in fiecare an, litoralul, cerut in general de tineri. Alternativa o reprezinta statiunile de pe litoralul bulgaresc.

Varianta litoralului

Si in acest an se asteapta sa fie mare cererea pentru Costinesti, destinatia preferata a tinerilor. Un pachet care include trei nopti de cazare la un hotel de 2 stele costa in jur de 80-90 de lei. In cazul in care se opteaza pentru Neptun, pretul pentru un sejur similar ajunge la 105 lei. Daca se opteaza pentru un hotel de 3 stele, in Mamaia, pentru un sejur de trei nopti cu mic-dejun se vor plati 180 de lei. In Neptun pretul este ceva mai mic: 160 de lei. Cei care tin la confort pot alege un hotel de 4 sau 5 stele, unde, in multe cazuri, au acces la sala de fitness sau la piscina acoperita. Astfel, un sejur care include patru nopti de cazare cu mic-dejun intr-un hotel de 5 stele din Mamaia costa 120 de euro de persoana. Daca se alege un hotel de 4 stele, pretul va fi sub 100 de euro pentru un sejur similar. Marele concurent pentru statiunile de pe litoral il reprezinta Vama Veche, unde probabil plaja se va umple, din nou, de corturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.