Vamile din vestul tarii sunt din ce in ce mai aglomerate, o data cu apropierea Pastelui.
Pe de o parte, mii de romani care muncesc in strainatate se intorc acasa sa petreaca sarbatorile cu familia. Pe de alta parte, tot mai multi romani se duc la cumparaturi in Ungaria, atrasi de preturile mici si de calitatea produselor.

In ultimele zile au intrat in tara peste 25 de mii de romani, iar autoritatile se asteapta ca traficul sa creasca in aceste zile chiar pana la 20 de mii de oameni pe zi.Daca ai bani aduci, daca nu vii cu ce ai plecat, dar noi cum muncim, venim cu o mica atentie, nu cu mult ca sunt destul de costisitoare si acolo. In acesta perioada, hipermarketurile din Ungaria isi dubleaza vanzarile.

Cu toate ca traficul prin vama este in crestere in aceasta perioada, autoritatile spun ca nu se vor mai forma cozi, pentru ca, dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, controalele sunt minime. Pe de alta parte, Tarom va anula, in data de 8 aprilie, cursele interne ca urmare a reducerii fluxului de pasageri. In prima zi de Paste, Tarom va pastra cursele externe pe rutele Bucuresti-Paris, Bucuresti- Istanbul, Bucuresti- Larnaca, Bucuresti - Barcelona, Bucuresti-Viena, Bucuresti-Madrid si Bucuresti -Tel Aviv.

Cursele interne vor fi reluate in a doua zi de paste, pe 9 aprilie, pe rutele Bucuresti- Timisoara, Bucuresti-iasi, Bucuresti-Cluj si Bucuresti-Bacau-Suceava.
"In data de 9 aprilie, Tarom va opera o parte din zborurile externe si va anula zborurile pe rutele Bucuresti- Paris, Cluj-Bologna, Bucuresti- Viena, Bucuresti-Atena, Cluj-Viena si Sibiu- Munchen", se arata in comunicat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.