Salmonella este prezenta in 23,7% din fermele de pasari din tarile UE, adica o crescatorie din patru. Carnea de pasare infectata poate provoca oamenilor intoxicatii grave cu Salmonella, cifrele studiului aratand ca pana la 18% din esantioanele prelevate erau contaminate. Salmonella este a doua cauza a bolilor de origine alimentara in Europa, in 2005 numarul celor infectati fiind de 176 395. Infectiile cu Salmonella pot conduce la o gastroenterita moderata sau severa, care se poate dovedi fatala copiilor si batranilor.
Puii unguresti - cei mai afectati
Un alt studiu de anul trecut al aceleiasi autoritati a prezentat drept concluzie faptul ca Salmonella este prezenta si in crescatoriile de pasari pentru oua si, implicit, in ouale vandute consumatorilor
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
27 Noiembrie: Saturn iese din retrograd. Universul rupe lanțurile fricii și...
Sursa: kudika.ro