Daca Finantele nu ne fac surprize, un pachet de tigari premium, adica Marlboro, Kent, Rothmans sau Camel, va costa 5,7 lei la 1 iulie, din cauza cresterii programate a accizelor si a modificarii accizei minime.

O parte dintre producatori au afisat ieri noi preturi la tigari, in medie cu zece bani mai mari. Aceasta este doar o etapa de scumpiri. Vor urma altele, care vor aduce preturile la 1 iulie la un nivel in medie cu 70 de bani mai mare decit in ianuarie.

"Noi am estimat, in conditiile in care nu apar surprize la regimul accizelor, ca diferenta medie de pret intre ianuarie 2007 si 1 iulie 2007 va fi de 70 de bani. Scumpirea tigarilor se va produce insa in sarje pentru a fi suportabila pentru clienti. Singura cauza este majorarea accizelor", ne-a declarat Gilda Lazar, Corporate Affairs Director la JT International Romania, producatorul Camel si Winston.

Preturi de vara

Din estimarile industriei tigaretelor din Romania, tigarile premium, care sint cele mai vindute, vor ajunge la 5,7 lei la 1 iulie. Tigarile din categoria medium (Pall Mall, L&M, Winston) vor costa 5,1 lei. Cel mai probabil, Lucky Strike va fi 5,3 lei, iar Winchester - intre 4,7 si 4,9 lei. Tigarile More si Saint George vor urca pina la 4,5 lei, iar un pachet de Carpati va costa in jur de 3,8 lei.

Tigarile economice s-au stins

Acciza minima pentru tigarete, pentru prima jumatate a anului, a fost stabilita in ianuarie la 31,25 euro pentru o mie de tigarete, potrivit unui ordin al ministrului Finantelor. Acciza minima inseamna 91% din acciza aferenta tigaretelor din categoria de pret cea mai vinduta si se stabileste semestrial prin ordin al ministrului Finantelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.