Astazi este ultima zi in care expozitia "Atelier 2007", cea de-a 20-a personala a pictoritei Alma Redlinger, mai poate fi vizitata la Galeria Artelor de la Cercul Militar National. Membra a Uniunii Artistilor Plastici din 1951, Alma Redlinger a absolvit Academia libera de arta avandu-l ca profesor pe pictorul M.H. Maxy si face parte din acea generatie de artisti ale caror lucrari poarta inca amprenta avangardei.
A participat la numeroase expozitii nationale si internationale, are lucrari expuse in muzee si colectii din Franta, Italia, Germania, SUA, Grecia, Anglia, Japonia, Olanda, Israel, Suedia, Canada si Romania, a obtinut numeroase distinctii, incepand cu anul 1945 cand i s-a decernat Premiul "Simu" pentru tineret si continuand cu premiul Ministerului Artelor in 1946, pentru ca in 1981 sa primeasca medalia de aur a Academiei Italia delle Arti e del'Lavoro, iar in 1985 "Oscar d'Italia" si in 2004 Ordinul "Meritul Cultural" in gradul de Comandor. Alma Redlinger se inscrie in acea generatie de artisti care asigura continuitatea dintre pictura interbelica si pictura contemporana.

Cea mai recenta dintre expozitiile pictoritei, cea de-a 20-a personala, reuneste "imagini din atelierul Almei Redlinger", lucrari create in stilul inconfundabil al artistei, in care "modernismul, parte a idiomului plastic vehiculat in panzele sale, are radacini adanci ce <>", dupa cum il descrie Cristian Velescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.