Unul dintre cele mai populare proiecte muzicale internationale derulate de postul VH1 este ' Song of The Year >>, sub egida ' Save the Music >>.

Organizatorii acestui concurs de creatie isi propun sa gaseasca noi compozitori talentati si in acelasi timp sa ajute la dezvoltarea industriei muzicale. Castigatorii editiilor precedente ale competitiei au fost alesi de un juriu alcatuit din personalitati ale lumii muzicale internationale, posesori ai numeroaselor premii pentru activitate (ca membrii ai reputatei trupe Rolling Stones) si din reprezentanti ai publicatiilor si televiziunilor de specialitate.

Dintre cele 50 de piese inscrise in competitie, in fiecare luna este selectionat un castigator si patru finalisti. Aceste piese sunt apoi trimise la casele de discuri si la agentiile de management artistic din intreaga lume. Din totalul de 60 de piese, la sfarsitul anului, un alt juriu selectioneaza doar 10 ce vor concura pentru trofeul ' Song Of The Year >>.

Premiul cel mare este in valoare de 10.000 dolari. Singura trupa din Romania care a participat la acest concurs cu trei piese este HARA. Piesa lor ' O zi >> (compozitor Flavius Buzila), primul extras pe single de pe albumul cu acelasi nume, lansat la Cat Music, a castigat locul al treilea in luna decembrie a anului trecut.

' Aveti melodii foarte bune, un stil original si un sunet unic care se intrepatrund excelent. Este o compozitie incantatoare !>> - a fost aprecierea unanima a juriului pentru HARA, juriu din care au facut parte nume remarcabile ale industriei muzicale internationale, ca Jon Bon Jovi, Norah Jones, Stephanie Wright - A&R Universal Music, Steve Foldvari - PR & A&R Sony Pictures, Tim Palmer - producator U2.

Notele pe care le-au acordat membrii juriului creatiei 'O zi>> au fost de 8, 9 si 10. Ca rezultat al acestui loc trei obtinut in clasamentul lunii respective, piesa 'O zi>> a intrat iin atentia VH1 si a caselor de productie din SUA, iar trupa HARA a fost solicitata sa realizeze si o varianta in limba engleza pentru piesa castigatoare. Ei urmeaza sa fie contactati pentru detalii privind derularea etapelor urmatoare ale competitiei 'Song of The Year>>.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.