Dragos Ciupercescu a fost degradat militar si obligat la daune de 122 de milioane de lei

Primul caz de terorism judecat in Romania s-a lasat cu ani grei de puscarie. Pe capul inculpatului Dragos Ciupercescu, autorul atentatului cu grenada de la liceul bucurestean "Jean Monnet", a plouat cu condamnari. "Grenadierul" a fost gasit vinovat de judecatorii celei dintai sectii penale a Tribunalului Bucuresti la mai toate capetele de acuzare: furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, rupere de sigiliu, nerespectarea regimului materialelor explozive, distrugere, acte de terorism, tentativa de omor calificat si deosebit de grav.

Pedeapsa cea mai mare a primit-o Ciupercescu pentru ultimele doua infractiuni: tentativa de omor calificat si tentativa de omor deosebit de grav pentru care instanta l-a "cadorisit" pe inculpat cu 10 ani de inchisoare, adaugandu-i un spor de un an. In total - 11 ani de inchisoare, din care Dragos Ciupercescu mai are de ispasit "doar" noua ani, avand in vedere ca se afla in stare de arest preventiv din martie 2003. Dupa executarea pedepsei, lui Ciupercescu i s-au interzis exercitarea unor drepturi pe o perioada de trei ani de zile. In plus, "grenadierul" a fost si degradat militar.

Pe latura civila, Ciupercescu a fost obligat la plata, catre partile civile, a unor despagubiri in valoare de aproape 67 de milioane de lei. In plus, "teroristul" mai este dator statului inca 55 de milioane de lei reprezentand cheltuieli judiciare. Sentinta Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel. Potrivit rechizitoriului, in august 2002, Dragos Ciupercescu a furat dintr-un depozit de munitii al armatei sapte grenade defensive, zece focoase si 144 de cartuse. Inarmat, Ciupercescu ar fi detonat una din grenadele sustrase in fata liceului de VIP-uri de la "Jean Monnet", ranind cinci elevi si distrugand mai multe bunuri. Dupa ceva timp, Ciupercescu ar mai fi amplasat o grenada si in Parcul Cismigiu, in ambele cazuri, sustin procurorii, urmarind uciderea unor persoane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.