Ministerul Culturii si Cultelor a elaborat un proiect de strategie de protectie a patrimoniului cultural mobil si imobil, proiect pe care l-a supus atentiei Consiliului Superior de Aparare a Tarii.

Interventia CSAT-ului in aceasta problema se explica prin faptul ca apararea patrimoniului cultural tine de siguranta nationala. "Patrimoniul national este atit marca identitara, cit si resursa economica", a explicat Virgil Nitulescu, secretar general al MCC.

Ministerul cere CSAT, printre altele, sa i se dea posibilitatea de a asigura o paza imbunatatita la muzee si la situri arheologice.

Sarmizegetusa, sub supraveghere video

"Nu putem impinzi cu jandarmi intreaga zona a Muntilor Orastiei, dar putem pune acolo camere de luat vederi", a spus ministrul Iorgulescu, care a dat exemplul cetatilor dacice, de unde s-a furat masiv, cel mai cunoscut jaf fiind cel al bratarilor ce au fost recuperate de autoritatile romane cu ajutorul Interpolului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.