Salariul mediu net a urcat cu 23 de lei (2,5%) in februarie fata de luna precendenta, pana la un nivel de 941 lei, datorita cresterilor salariale din sectoarele: bancar, constructii, posta, case de asigurari, se arata intr-un comunicat al INS.

Castigul salarial mediu net de 941 lei (aproximativ 280 euro), a crescut fata de luna precedenta cu 2,5%, valorile cele mai mari inregistrandu-se in activitatile de intermedieri financiare (2.800 lei), iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (568 lei).

Indicele castigului salarial real pentru luna februarie 2007 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 102,5%, mai precizeaza INS.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 99,6%, cu 2,4 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna ianuarie 2007.

Cresterile castigului salarial mediu net, in luna februarie 2007 fata de luna precedenta, s-au datorat, in principal acordarii de prime (inclusiv a primelor de vacanta), indexarilor, negocierilor salariale sau realizarilor de productii mai mari.

Salariile au urcat cu 25,8% in februarie fata de luna precedenta in domeniul fabricarii produselor din tutun si cu 14,1% in intermedieri financiare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.