Fetitele siameze Anastasia si Tatiana Dogaru, fiicele unei familii de romani originari din Cluj si stabiliti in Italia, au sosit in Cleveland, SUA, pentru a fi supuse mai multor teste medicale si, apoi, unei interventii chirurgicale complicate de separare.

Operatia va costa in jur de doua milioane de dolari. O echipa de medici de la Rainbow Babies & Children`s Hospital, parte a Universitatii de Medicina din Cleveland, urmeaza sa le separe pe cele doua micute, unite in zona capului, in patru etape, desfasurate pe parcursul mai multor saptamini.

Anastasia necesita si un transplant de rinichi, in prezent functiile sale renale fiind asigurate de cei ai Tatianei. Fetitele - in virsta de trei ani - au trait timp de peste doi ani la Dallas, unde au fost aduse de Fundatia Mondiala Craniofaciala, pentru ca specialistii sa evalueze sansele lor de separare. Crestetul Tatianei este atasat de partea din spate a capului Anastasiei.

Siamezele unite in zona capului reprezinta cazuri extrem de rare, ele avind loc o data la 2,5 milioane de nasteri. Pe linga riscurile chirurgicale, exista posibilitatea deteriorarii functiilor cerebrale, a unui atac cerebral sau a unei hemoragii fatale.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.