Loredana Groza, Nicu Alifantis sau trupa Voltaj se numara printre castigatorii premiilor revistei ‘’Actualitatea Muzicala’’, editata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor, ce vor fi decernate intr-o ceremonie care va avea loc miercuri, la aula Palatului Cantacuzino, au anuntat organizatorii.
Premiile vor fi impartite pe doua sectiuni: muzica clasica si muzica de divertisment.

La sectiunea muzica de divertisment, Loredana Groza va primi premiul pentru originalitate si performante etno-pop. Albumul anului a fost desemnat ‘’Povesti de dragoste" al cantaretei Alina Mavrodin, trofeul pentru muzica folk ii revine lui Nicu Alifantis, premiul pentru muzica rock va ajunge la trupa Voltaj, iar evenimentul anului a fost considerat Festivalul International "George Grigoriu", de la Braila.

La sectiunea muzica clasica, Romanian Piano Trio a fost desemnat formatia anului, premiul pentru critica muzicala ii revine lui Dan Scurtulescu, premiul pentru muzicologie i se atribuie lui Viorel Cosma, premiul pentru management artistic va ajunge la Vasilica Stoiciu Frunza, iar premiul pentru promovarea muzicii romanesti pe plan mondial ii va fi decernat pianistei Luiza Borac.

In gala de miercuri vor fi acordate si diplome de excelenta pentru mai multi compozitori. Ionel Tudor va fi recompensat pentru activitatea de dirijor si orchestrator al Big-Band-ului Societatii Romane de Radiodifuziune, Horia Moculescu, "pentru consecventa cu care cultiva adevaratele valori" in emisiunea "Atentie, se canta... din nou", Marius Teicu, pentru musicalurile "Omul care a vazut moartea" si "Esthera", in timp ce Mircea Tiberian va fi premiat pentru performanta in jazz.

Gala Premiilor revistei ‘"Actualitatea Muzicala’’ va incepe la ora 12.00.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.