Traficul prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad a crescut, in ultimele zile, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire, deoarece romanii pleaca in Ungaria pentru a-si face cumparaturile cu ocazia Sarbatorilor Pascale, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit celor afirmate, ieri, de comisarul Florin Oprisa, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, in ultimele 48 de ore au intrat in tara peste 25.000 de romani, marea lor majoritate fiind dintre cei care lucreaza in strainatate si care se intorc pentru a-si petrece Sarbatorile Pascale acasa.

De asemenea, traficul pe sensul de iesire a crescut considerabil, in ultima perioada, deoarece romanii pleaca in Ungaria, pentru a-si face cumparaturile cu ocaziaSarbatorilor Pascale. Statisticile realizate de Politia de Frontiera la iesirea din tara indica o crestere medie de cel putin zece la suta in ceea ce priveste traficul pe sensul de iesire din tara. Aceste date s-au inregistrat in special in judetele de vest ale tarii, Arad, Timis si Bihor, ai caror localnici au trecut, in mare parte, in Ungaria pentru a face cumparaturi.

In topul preferintelor aradenilor se situeaza magazinele din orasele Mako si Szeged, aflate la 20, respectiv 60 de kilometri distanta de municipiul Arad. De asemenea, o parte dintre locuitorii judetului Arad au ales sa-si faca cumparaturile in localitatile Gyula si Bekescsaba. In perioada Sarbatorilor Pascale, marile lanturi de magazine din Ungaria practica reduceri care ajung pana la 70 la suta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.